
Учені стверджують, що вже через 20 років шоколад буде на одному рівні з ікрою, тобто буде практично розкішшю. Шоколад стане настільки рідкісним, що не кожна людина зможе собі його дозволити.
Це є гнітючою новиною для таких країн, як Гана, чия економіка залежить від продажу какао бобів. Головною причиною поступового зникнення какао бобів - це нераціональне використання земельних угідь в Гані і в інших країнах, що славляться великою кількістю "шоколадних" рослин. Крім того, шоколадне дерево повинне виростати в тінистих тропічних лісах, які у наш час зникають під пекучим сонцем і від рук вандалів.
Проблема зникнення шоколадних дерев в західній Африці, наприклад, стосується не тільки фермерів і виробників шоколаду, таких як Cadbury (компанія використовує 100% какао бобів західної Африки для виробництва шоколаду), але також і для природоохоронних організацій, які украй стурбовані знищенням тропічних лісів, повідомляє Newsland
Додати відгук