
Куховарська сіль - дійсно біла смерть, і в цьому зайвий раз переконалися японські учені. В результаті спостережень і численних аналізів вони прийшли до висновку, що регулярне вживання солоних продуктів подвоює ризик захворювання на рак шлунку.
Причому, така тенденція найбільше простежується у чоловіків.
Міністерство охорони здоров'я і праці, що займається також питаннями добробуту, провело грандіозну роботу, в результаті якої фахівці-онкологи впродовж 11 років спостерігали за способом життя приблизно 40 тисяч японців середнього віку. Особливу увагу медики приділяли щоденному раціону харчування цих людей, їх прихильності до певних напоїв, а також шкідливих звичок, що безпосередньо впливають на здоров'я, наприклад - куріння.
Згідно з отриманими даними, серед чоловіків - любителів солоних продуктів - особливому ризику захворіти на рак шлунку піддавалася одна людина з 500. Це удвічі перевищує показники, зафіксовані серед тих, хто прагне утримуватися від вживання солі. Із загального числа чоловіків, які потрапили в дослідницьку програму (таких було трохи більше 18,5 тисяч), ракових хворих було 358 осіб. Серед більше 20 тисяч жінок цей показник дорівнював 128. Причому і загроза захворювання на рак у "любительок солоненького" набагато нижча, ніж у чоловіків: одна на дві тисячі, повідомляє Newsland.
сіль на столі
oba 2 тижні 4 дні 17 годин 15 хв ago
сіль на столі краще аніж сіль в суставах! однозначно...
при нашій
zolexiy 2 тижні 4 дні 12 годин 15 хв ago
при нашій екології..... хоч взагалі солі не їж - кінець буде той самий =)
Додати відгук